• صفحه اصلی
  • درباره ما
  • مراکز طرف قرارداد
  • مشاوره دندانپزشکی
    • سوالات ریز و درشت شما در مورد عصب کشی
    • سوالات رایج درمان ریشه دندان
    • مشاوره رایگان
  • گالری عکس
  • ویدئوها
    • ویدئو: روش صحیح مسواک زدن و نخ دندان زدن برای کودکان
    • فیلم عصب کشی دندان با روش دکتر اصلانی مقدم
    • نخ دندان چیست؟ چگونه نخ دندان بزنیم؟
    • گیتس گلیدن: مزایا و ملاحظات
  • تماس با ما

سوالات ریز و درشت شما در مورد عصب کشی

عصب کشی دندان

سوالات ریز و درشت شما در مورد عصب کشی

توسط: دکتر آذر اصلانی مقدم | برچسب ها: دندانپزشکی, سوالات, عصب کشی, مشاوره | دیدگاه ها: 35 | شهریور ۲۶ام, ۱۳۹۶

عصب کشی چیست؟

۱ – عصب کِشی یا عصب کُشی یا روت کانال یا …؟

واژه عامیانه ای که برای ترجمه root canal therapy استفاده می شود عصب کِشی یا عصب کُشی است. در اصل بافت همبند داخل دندان که شامل اعصاب هم می باشد هم خارج می شود و هم کشته می شود. ولی ترجمه درست و علمی این واژه (Root Canal Therapy) “درمان ریشه” است.

۲ – تعداد کانال های هر دندان چندتاست؟

بسته به قدامی و خلفی بودن دندان ها و تعداد ریشه های آن، تعداد کانال ها متفاوت است. دندان های قدامی تک کاناله هستند و دندان های خلفی ۴ – ۳ کاناله و دندان های آسیای کوچک ۲ – ۱ کاناله هستند.

پانسمان عصب کشی چیست؟

۳ – پانسمان دندان عصب کشی شده چیست؟

در جلسه اول که درمان ریشه برای دندان انجام می شود بعد از پایان کار دندان پانسمان می شود. در نتیجه نیاز به هماهنگی برای وقت جلسه دوم برای پر کردن تاج دندان وجود دارد. پانسمان دندان معمولاً بعد از ۲ – ۱ روز کمی شسته می شود. در نتیجه طبیعی است که احساس کنید درون دندان کمی گود شده است.  ترمیم قطعی تاج دندان (با آمالگام یا کامپوزیت) در جلسه کاری بعد از عصب کشی انجام می شود.

پانسمان عصب کشی

 

 

دکتر آذر اصلانی مقدم در حلا شکل دادن به پانسمان عصب کشی

۴ – کانال دندان چیست؟

کانال دندانی در اصل مسیری است که بافت همبند از انتهای ریشه وارد ناحیه تاجی دندان می شود. وجود بافت همبند به همراه اعصاب باعث می شود که دندان زنده باشد و در اصل حس داشته باشد. یعنی محرک های بیرونی مثل سرما، گرما را احساس کند. همین موضوع باعث می شود در صورت ایجاد پوسیدگی، در اکثر مواقع بیمار احساس درد دارد.

 

کانال دندان

 

هزینه عصب کشی دندان

۵ – هزینه عصب کشی دندان چقدر است؟

فاکتورهای تعیین کننده هزینه درمان ریشه شامل تعداد کانال های دندان، درمان مجدد و یا اولیه بودن، انجام کار توسط دندان پزشک عمومی و یا متخصص است. باید بدانید که با سه کاناله بودن دندان، هزینه روت کانال سه برابر نمی شود و با یک کاناله بودن آن، هزینه تقسیم بر سه نمی شود.

بسیاری از بیماران معتقداند که هزینه های دندان پزشکی بالا است. در پاسخ باید گفت که به عنوان مثال، در کشور آمریکا هزینه درمان ریشه دندان ۳ کاناله ۱۵۰۰ دلار است که مبلغ قابل توجهی است. اما بیماران در آن جا برای جلوگیری از پرداخت چنین هزینه هایی، سطح بهداشت دهان و دندان را بسیار بسیار بالا می برند و معاینات سالانه دندان پزشکی انجام می دهند. اما در این جا بیماران بهداشت فردی را به خوبی رعایت نمی کنند و از طرفی از هزینه های دندان پزشکی ناراضی هستند و شکایت دارند. در صورتیکه هزینه های دندان پزشکی به نظرتان بالا است، تصمیم بگیرید که بهداشت دهان و دندان را جدی بگیرید و هر شش ماه یک بار برای معاینه دندانها ، به دندان پزشک مراجعه کنید.

استفاده از نخ دندان

۶- چرا باید از نخ دندان استفاده کنیم؟

همانطور که احتمالاً می دانید، برس های مسواک توانایی تمیز کردن نواحی بین دندانی را ندارند. مسواک نمی تواند گیر مواد غذایی در بین دندان ها را که باعث پوسیدگی بین دندانی می شود برطرف کند. حتی در حالتی که سطح جونده ی دندان ترمیم شده است باز هم مسواک توانایی رفع کامل گیر غذایی را ندارد.تنها راه برای تمیز کردن سطوح بین دندانی استفاده از نخ دندان است.
تمام مارک های محصولات بهداشت دهان و دندان نخ دندان تولید می کنند.

۷- چگونه از نخ دندان استفاده کنیم؟

نخ دندان باید به ملایمت با حرکت های کوتاه جلو و عقب از تماس بین دندانی رد شود بدون اینکه به لثه بخورد و باعث احساس ناراحتی شود. نخ دندان سپس به دیواره دندان قدامی و خلفی کشیده شود تا دیوارها تمیز شوند بعد خارج شود.مطابق شکل زیر:

روش صحیح استفاده از نخ دندان

نخ دندان باید به دیواره های قدامی و خلفی دندان کشیده شود

 

نخ دندان باید به دیواره های قدامی و خلفی دندان کشیده شود
درصورتی که هنگام نخ دندان کشیدن، لثه دچار خون ریزی شود نشانه ی وجود التهاب لثه است. این بدان معنی نیست که نخ دندان کشیدن نباید انجام شود. بلکه هشدار وجود ناراحتی لثه می باشد که به مرور زمان با تداوم رعایت بهداشت ناحیه، با مسواک و نخ دندان،آب نمک قرقره کردن و انجام جرم گیری، مشکل برطرف می شود. همچنین در صورتی که در هنگام نخ دندان کشیدن نخ پاره شود و یا بدبو است نشانه ی وجود پوسیدگی در ناحیه بین دندانی می باشد که باید به دندان پزشک خود مراجعه کنید.

 

 

عکس های مرتبط را ببینید

 

2017 09 19_235346
دکتر آذر اصلانی در حال عصب کشی دندان
2017 09 20_000709
دکتر آذر اصلانی در حال تهیه عکس های رادیوگرافی قبل از اقدام به عصب کشی دندان
 
dental cyst
کیست دندان چیست؟ کیست ریشه ی دندان معمولا در اثر عفونت ریشه دندان ایجاد می شود. عفونت ریشه ی دندان، می تواند در اثر درمان ناقص ریشه دندان یا عصب کشی ناقص قبلی ایجاد شود.
dentist azar
ترس‌ها و نگرانی‌های شما را در مورد درمان درک می‌کنیم ولی تلاشمان این است، بهترین و کم عارضه‌ترین تجربه عصب کشی را به  شما ارائه کنیم. دکتر آذر اصلانی مقدم متخصص روت کانال تراپی
discoloration after root canal therapy
تغییر رنگ دندان بعد از عصب کشی: سابقاً دندانهایی که درمان ریشه می‌شدند به مرور تیره‌تر می‌شدند، ولی امروزه با پیشرفتهای تکنیکی، احتمال این تغییر رنگ ناچیز بوده و اگر اتفاق افتاد، نیز با استفاده از روشهای سفید کردن و یا روکشهای چینی و لامینت می‌توان با آن مقابله کرد.
discoloration after root canal therapy2
تغییر رنگ دندان بعد از عصب کشی: در دندان‌های عصب‌کشی شده، ماده‌ای که برای پرکردن داخل ریشه استفاده می‌شود هم ممکن است که عامل تغییر رنگ باشد.
examination
دکتر آذر اصلانی در حال معاینه بیمار، قبل از شروع عصب کشی دندان
experience
دندانپزشک متخصص عصب کشی، علاوه بر گذراندان دوران دندانپزشکی عمومی سه سال به صورت اختصاصی در زمینه درمان ریشه دندان آموزش می بیند.
final radiography
رادیگرافی فاینال دندان بعد از انجام عمل عصب کشی
isolation colleagues
تکنیک های عصب کشی دندان
laser destistry
کاربردهای لیزر در دندان پزشکی: زدودن پوسیدگی های دندان، حذف باکتری ها حین عصب کشی دندان، برداشتن بیوپسی برای مطالعات پاتولوژیک بعدی، فعال سازی محلول پراکسید و تسریع فرایند سفید کردن دندان
myths
یکی شایعات عصب کشی، نگرانی از دردناک بودن آن است.
numbness
دکتر آذر اصلانی در حال تزریق داروی بی حسی به بیمار قبل از عصب کشی: در آمپول دندان‌پزشکی به دلیل اینکه ماده بی‌حسی در یک محفظه کپسول مانند قرار دارد برای تزریق آن به ناچار از یک سرنگ فلزی بلند استفاده می‌شود. 
parvandeh
تشکیل پرونده اولین مرحله از عصب کشی دندان است.
pensement shaping
شکل دادن به پانسمان عصب کشی دندان
preserve tooth
اگر به دندان‌های جلویی شما در اثر زمین خوردن، ضربه وارد شود، رگ‌های خونی داخل دندان پاره و مواد رنگی خون به داخل عاج دندان نفوذ می‌کند و به مرور زمان، رنگ دندان را تیره می‌کند. به همین شکل اگر پس از عصب کشی دندان، بقایای عصب دندان و مواد پرکننده ریشه دندان درون تاج دندان پاک نشوند، موجب تغییر رنگ دندان خواهد شد. پیشگیری همیشه بهتر از درمان بوده و هست. این روزها با در نظر گرفتن هزینه‌های نسبتا بالای درمان ریشه دندان، پیشگیری اهمیتی بالاتر از هر زمان دیگر دارد.
questions shakhes
برای پاسخ سوالات خود در مورد درمان ریشه (عصب کشی) می‌توانید به وبسایت من مراجعه کنید، نظر بگذارید،‌ ای میل بزنید.
radiography on Monitor
رادیوگرافی فاینال دندان به منظور ارزیابی موفقیت درمان ریشه دندان بعد از عصب کشی تهیه می شود.
root canal myths
شایعات عصب کشی
 
root canal pensement
پانسمان عصب کشی دندان قبل از شکل داده شدن
teeth root canal
پر کردن ریشه دندان یکی از مراحل عصب کشی است. کانال های ریشه دندان با موادی به نام گوتا پرکا Gutta-percha پُر می گردد. این مواد سازگار با بافت های انسانی است و توسط رادیوگرافی قابل مشاهده می باشد. در ضمن توانایی شکل پذیری و فشرده شدن را دارد.
tooth pain
درد دندان: در هیچ یک از مراحل عصب کشی دندان نیازی به تحمل درد دندان نمی باشد. نه در حین عصب کشی و نه بعد از درمان ریشه دندان، درد نخواهید داشت. دکتر آذر اصلانی مقدم
root canal final2.wmv_000004395
تزریق داروی بی حسی به دندان قبل از شروع عصب کشی توسط دکتر آذر اصلانی مقدم
root canal final2.wmv_000010218
آماده سازی حفره دسترسی دندان قبل از شروع عصب کشی
root canal final2.wmv_000024525
قرار دادن رابر دم به منظور ایزوله کردن دندانی که باید درمان ریشه (عصب کشی) شود.
root canal final2.wmv_000177193
پانسمان دندان عصب کشی شده
root canal final2.wmv_000183868
دندان پانسمان شده بعد از عصب کشی: پانسمان روی دندان شما موقت بوده و در کوتاه ترینزمان ممکن، بعد از خاتمه درمان ریشه، باید پر شود. مسواک زدن و استفاده از نخ دندان بعد از عصب کشی منعی ندارد. فقط روی پانسمان موقت را با مسواک نسابید و نخ دندان را در ناحیه پانسمان وارد نکنید.
root canal final2.wmv_000195319
گرفتن عکس رادیوگرافی فاینال دندان بعد از عصب کشی
root canal final2.wmv_000209281
رادیوگرافی اولیه و رادیوگرافی فاینال بعد از عصب کشی دندان

 

دیدگاه ها

35 thoughts on “سوالات ریز و درشت شما در مورد عصب کشی”

  1. جمشید عبدی

    آذر ۱۶, ۱۳۹۶ در ۷:۰۸ ب.ظ

    با عرض سلام وخسته نباشید سوالی درمورد درد شدید دندونم داشتم خواهشمندم پاسخ دهید ؛ من دندون شماره ۱ سمت راست فک بالا رو اعصاب کشی کرده بودم بعد حدود ۱ ماه درد دندونم شروع شد اما خیلی حاد نبود رفتم پیش دکترم گفت دوباره ببر پیش دکتر ریشه تا مجددا اعصاب کشی کنه شاید ریشه فرعی داشته باشه که باعث درد میشه ؛ خلاصه رفتم پیش متخصص ریشه و اعصاب کشی مجدد کردم با اینکه ۱ هفته از اعصاب کشی من میگذره دندون درد شدید دارم نمیتونم چیزی بخورم وقتی دندونم بهم میخوره به شدت درد میگیره واگه دارو ایپوپروفین نخورم غیر قابل تحمل میشه ؛ رفتم پیش دکترم گفت عفونت داره واسه همینه اما خب من تا کی باید درد بکشم و قرص مصرف کنم خواهش میکنم پاسخ بدین و منو راهنمایی کنین که به شدت دندون درد دارم خیلی ممنونم

    پاسخ دادن

    • دکتر آذر اصلانی مقدم

      آذر ۱۷, ۱۳۹۶ در ۹:۴۹ ب.ظ

      این که می فرمایید متخصص درمان ریشه اقدام به درمان نموده و این مشکلات به وجود آمده، عجیب است. اما به هر حال راه حل مشکل شما، درمان دو مرحله ای است. به این ترتیب که در مرحله اول داخل ریشه با استفاده از مواد آنتی بیوتیک رفع شود و در جلسه جداگانه ای اقدام به پرکردن ریشه گردد. ضمنا دندان یک بالا هیچ گاه کانال فرعی ندارد و این فرضیه که درد دندان شما مربوط به این موضوع بوده صحت ندارد. باکتری های باقی مانده در دندان موجب آبسه می شود. تا زمانی که باکتری های داخل ریشه دندان شما حذف نشود این وضعیت باقی مانده و حتی ممکن است دچار کیست ریشه دندان شوید.

      پاسخ دادن

  2. setarehahmadi

    دی ۵, ۱۳۹۶ در ۲:۵۹ ب.ظ

    سلام وقت شما بخیر خانم دکتر
    من برای عصب کشی به دکتر مراجعه کردم دندون ۴ از بالا نزدیک دندان نیش چون مطالب سایت شما رو خونده بودم از قبل متوجه شدم که مرحله ی پر کردن ریشه رو دکتر با استفاده گوتاپرکا انجام ندادن و بعد از باز کردن کانال دندون فقط پانسمان کردن من همه ی این مراحل رو خودم متوجه شدم چون فیلم های آموزشیشو دیده بود این کار انجام نشده یعنی عصب کشی دندون من به طور کامل انجام نشده ؟ ممنون میشم جواب بدید

    پاسخ دادن

    • دکتر آذر اصلانی مقدم

      دی ۱۳, ۱۳۹۶ در ۲:۲۷ ب.ظ

      سلام به شما،
      خدمت شما عرض شود خيلى وفتها دندانپزشك درمان ريشه يا عصب كشى را در دو جلسه انجام مىدهد.در جلسه اول صرفا كانال خالى ميشود و در جلسه دوم با گوتا پركا پر ميشود.اگر ريشه دندان شما در راديوگرافى خالى باشد حتما احتياج به جلسه دوم براى تكميل درمان ريشه هست

      پاسخ دادن

  3. mohamad

    اسفند ۲۳, ۱۳۹۶ در ۱۱:۳۳ ب.ظ

    سلام وقت بخیر
    یک سوالی داشتم
    من پیش دندانپزشک مراجعه کردم و پس از عصب کشی و پرکردن عصب (دندان پر نشده)، به دلیل اینکه نیاز به روکش داشت و از طرفی اخر سال بود، دندانپزشک برای ۴۰ روز آینده برای من وقت دادن
    آیا صرف پانسمان برای یک بازه ۴۰ روز مشکل ایجاد نمیکند؟

    با تشکر

    پاسخ دادن

    • دکتر آذر اصلانی مقدم

      فروردین ۱۵, ۱۳۹۷ در ۱:۰۴ ب.ظ

      سلام به شما،
      بهتر بود که تاج دندان ترمیم بشه.در این صورت ۴۰ روز بعد روکش شدن آن مشکلی نداشت.پانسمان تا یک ماه مشکلی ندارد پس حتما در وقت خود برای شروع روکش مراجعه کنید.

      پاسخ دادن

  4. نازی

    فروردین ۱۹, ۱۳۹۷ در ۲:۰۷ ب.ظ

    سلام و خسته نباشید
    دکتر دندون شماره چهار من…که پیش دندون نیش هست…درد شدید داشت و هر روز خون میومد…قبلا پر کرده بودم که پر کردگی شکست و این درد و خون به وجود اومد…دندون بعدیش رو هم بدون عصب کشی روکش کردم هفت سال پیش و مشکلی هم نداره…چون همزمان با اون چهار تا دیگه هم رو کش کردم همشون خوبن…یعنی دندون پنج رو….حالا من سه هفته پیش رفتم دکتر و دندون چهار رو عصب کشی کرد و پر کرد…الان همین دندون چهار من درد داره..هنگام اب خوردن..میوه خنک…یا غذا….رفتم پیش دکتر…دکتر میگه حتی اگه به بدترین شکل هم عب کشی بشه دندون دیگه به اب سرد و باد و گرما حساس نمیشه…دندون بقلیته که مشکل داره…ولی همین دندونم بجز غذا خوردن و گرما و سرما با ضربه کوچیک به سطحش هم درد داره…دکترم میگه دندون بقلیت نپوسیده عصب کشی نشده و نیاز به عصب کشی داره…و باید روکششو برداشت..الان به نظر شما من از کجا بدونم کدوم دندونم مشکل داره…خودم صد در صد درد رو مربوط به دندون شماره چهار میدونم و رو اون احساس میکنم

    پاسخ دادن

    • دکتر آذر اصلانی مقدم

      تیر ۲۱, ۱۳۹۷ در ۷:۳۶ ب.ظ

      سلام به شما ،خدمتتون عرض شود:
      ١-همونطور كه دكترتون گفتن دندانى كه عصب كشى (روت كانال)شده باشد نميتواند به سرما گرما حساس باشد چون ديگر عصب ندارد. درنتيجه دندان ديگرى در همان سمت (در فك بالا يا پايين)مشكل دارد.
      ٢-ناراحتى در ضربه بعد از عصب كشى پيش مى آيد و اصولا بايد ظرف يك هفته تا ١٠ روز برطرف شود. اين موضوع با حساسيت به سرما و گرما متفاوت است.
      در صورت تمايل راديوگرافى دندانى خود را به شماره ٠٩٣٥٠٧٢٣١٩٣ تلگرام كنيد.
      عذرخواهى بابت تاخير در جواب دادن،

      پاسخ دادن

  5. Nazila

    فروردین ۱۹, ۱۳۹۷ در ۲:۱۴ ب.ظ

    سلام و خسته نباشید
    دکتر دندون شماره چهار من…که پیش دندون نیش هست…درد شدید داشت و هر روز خون میومد…قبلا پر کرده بودم که پر کردگی شکست و این درد و خون به وجود اومد…دندون بعدیش رو هم بدون عصب کشی روکش کردم هفت سال پیش و مشکلی هم نداره…چون همزمان با اون چهار تا دیگه هم رو کش کردم همشون خوبن…یعنی دندون پنج رو….حالا من سه هفته پیش رفتم دکتر و دندون چهار رو عصب کشی کرد و پر کرد…الان همین دندون چهار من درد داره..هنگام اب خوردن..میوه خنک…یا غذا….رفتم پیش دکتر…دکتر میگه حتی اگه به بدترین شکل هم عب کشی بشه دندون دیگه به اب سرد و باد و گرما حساس نمیشه…دندون بقلیته که مشکل داره…ولی همین دندونم بجز غذا خوردن و گرما و سرما با ضربه کوچیک به سطحش هم درد داره…دکترم میگه دندون بقلیت نپوسیده عصب کشی نشده و نیاز به عصب کشی داره…و باید روکششو برداشت..الان به نظر شما من از کجا بدونم کدوم دندونم مشکل داره…خودم صد در صد درد رو مربوط به دندون شماره چهار میدونم و رو اون احساس میکنم

    پاسخ دادن

    • دکتر آذر اصلانی مقدم

      اردیبهشت ۳, ۱۳۹۷ در ۹:۰۶ ق.ظ

      سلام به شما، ببخشيد بابت دير پاسخ دادن.
      خدمت شما عرض شود هموتطور كه دكترتون گفتن دندانى كه روت كانال(عصب كشى) شده نميتونه حساس به سرما و گرما باشه. درد دندون ها به هم ارجاع ميشه و ملاك تشخيص دندونى نيست كه بيمار به اون اشاره ميكنه.
      البته مقوله حساسيت دتدان بعد از روت كانال به دق طبيعى هست و تا مدتى ادامه داره.
      پوسيدگى زير روكش در راديوگرافى مشاهده نميشه و نياز به خارج كردن روكش براى تشخيص هست،مگر اينكه پوسيدكى انقدر وسيع شده باشد كه از زير روكش هم ديده شود

      پاسخ دادن

  6. محمد

    خرداد ۱۰, ۱۳۹۷ در ۶:۱۲ ب.ظ

    سلام.
    پنج روز پیش دندون ۵بالا رو عصب کشی و پر کردم و هیچ مشکلی نداشت. اما امروز متوجه شدم که هر بار ضربه کوچیک بهش وارد کنم درد میگیره. قبلا اینجوری نبود.مشکل از چیه؟

    پاسخ دادن

    • دکتر آذر اصلانی مقدم

      تیر ۲۰, ۱۳۹۷ در ۱۰:۰۷ ب.ظ

      عرض سلام
      اين حساسيت در دق ميتواند به دليل بلندى ترميمى،آبسه دندان،شكستگى در ترميم و يا ريشه و… (دلايل متعدد)باشد. اگر مشكل شما با گذشت چند روز برطرف نشد،براى بررسى بيشتربه دندانپزشك خود مراجعه كنيد.

      پاسخ دادن

  7. مرتضی

    خرداد ۲۸, ۱۳۹۷ در ۶:۰۳ ب.ظ

    سلام،من دندونم رو عصب کشی کردم و گفت جلسه دوم بیا تا عصب کشی تموم شه الانم یه ماده سفیدی داخل دندونم گذاشته چند تا سوال
    یکی اینکه در مرحله دوم دقیقا میخاد چکار کنه؟؟
    و دوم اینکه این دندونم از دندون های سمت بالاست و از طرف داخل هم خراب شده بود ،الان که مرحله اول رو انجام داده احساس میکن م که مثلا یه چیزی رو با فشار اونجا قرار داده و هی فشار میاره و درد هم دارم تقریبا چکار کنم؟؟

    پاسخ دادن

    • دکتر آذر اصلانی مقدم

      تیر ۲۰, ۱۳۹۷ در ۱۰:۰۴ ب.ظ

      سلام به شما،
      ماده سفيد پانسمان موقت است. گاهى درمان روت كانال(عصب كشى) در دو جلسه انجام ميشودو ريشه در جلسه دوم پر ميشود.
      فشارى كه در ناحيه احساس ميكنيد به دليل ماده پانسمان موقت است كه روى لثه قرار گرفته و در ترميم نهايى اين مشكل برطرف ميشود.
      اصولا درد در فاصله دو جلسه درمان و حتى بعد از اتمام روت كانال طبيعى است. نگران نباشيد و مسكن مصرف كنيد.

      پاسخ دادن

  8. نازنین

    تیر ۶, ۱۳۹۷ در ۸:۳۷ ق.ظ

    سلام خسته نباشید من دیشب عصب کشی کردم و بعد از تموم شدن بی حسی دندانم درد دارد ایا طبیعی است و یا برای تسکینش میتوانم از قطره دنتول استفاده کنم؟

    پاسخ دادن

    • دکتر آذر اصلانی مقدم

      تیر ۲۰, ۱۳۹۷ در ۹:۵۹ ب.ظ

      با عرض سلام،درد بعد از روت كانال(عصب كشى)طبيعى است. قطره دنتول براى دندان زنده موثر است ولى دندان روت كانال شده ديگر زنده نيست و نياز به استفاده از مسكن(ايبوبروفن،ژلوفن،استامينوفن كديين)ميباشد. حتى اگر مجبور به استفاده هر ٤ ساعت يكبار بوديد مشكلى نيست.

      پاسخ دادن

  9. نیلو

    تیر ۸, ۱۳۹۷ در ۳:۲۵ ب.ظ

    با سلام و وقت بخیر
    خانم دکتر میخواستم ببینم‌بعد ازعصب کشی وخارج کردن پانسمان دندان، برای پر کردن از بیحسی استفاده میشود یا دیگر نیازی به بیحسی نیست؟

    پاسخ دادن

    • دکتر آذر اصلانی مقدم

      تیر ۲۰, ۱۳۹۷ در ۹:۵۵ ب.ظ

      سلام به شما،بى حسى در جلسه ترميم دندان به جهت قرار دادن وسيله دور دندان و در ناحيه لثه اى لازم است.
      همچنين تزريق بى حسى به مقدار زيادى باعث كاهش ترشح بزاق ميشود و همين از وارد شدن بزاق به محل كار و الوده شدن ناحيه با بزاق جلوگيرى ميكند.

      پاسخ دادن

  10. L.E

    تیر ۳۰, ۱۳۹۷ در ۱۱:۰۰ ق.ظ

    سلام رنگ آمالگام بایدحتمانقره‌ای باشه؟؟من چندتااز دندانهای عقبی ام روباآمالگام پرکردم اماتقریباسفیده.آیابعداتغییررنگ میده؟یامشکلی در ترکیبات وجودداره

    پاسخ دادن

    • دکتر آذر اصلانی مقدم

      مرداد ۲, ۱۳۹۷ در ۶:۱۶ ب.ظ

      سلام به شما،ترميم آمالگام در ابتدا معمولا براقتر است. به مرور زمان حالت فلزى ان بيشتر مشخص ميشود. داخل آمالگام جيوه وجود دارد ولى چون جيوه آن به صورت ملغمه است هيچ مشكلى براى سلامت ندارد.
      ترميم هاى آمالگام اگر بدرستى انجام شود اصولا ترميم هاى ماندگارى هستند.

      پاسخ دادن

    • دکتر آذر اصلانی مقدم

      مرداد ۲, ۱۳۹۷ در ۶:۱۶ ب.ظ

      سلام به شما،ترميم آمالگام در ابتدا معمولا براقتر است. به مرور زمان حالت فلزى ان بيشتر مشخص ميشود. داخل آمالگام جيوه وجود دارد ولى چون جيوه آن به صورت ملغمه است هيچ مشكلى براى سلامت ندارد.
      ترميم هاى آمالگام اگر بدرستى انجام شود اصولا ترميم هاى ماندگارى هستند.

      پاسخ دادن

  11. مهسا

    مرداد ۱, ۱۳۹۷ در ۵:۴۶ ب.ظ

    سلام من به تازگی دندآن شماره ۶ ام را عصب کشی کردم بعد دکتر گفت که یک کانال دندان من باز نمی شود ولی دندانم را پر کرد میخواستم ببینم مشکلی برای من. ایجاد می شود خواهش میکنم زود جواب دهید چون امروز پر کردم

    پاسخ دادن

    • دکتر آذر اصلانی مقدم

      مرداد ۲, ۱۳۹۷ در ۶:۱۲ ب.ظ

      سلام به شما،امكان اينكه اين دندان در آينده دچار مشكل شود وجود دارد. در اين صورت درمان مجدد ريشه انجام ميشود. اگر ترميم تاج دندان انجام شده است فعلا آن را دستكارى نكنيد.
      علامت مشكل دار شدن دندان در آينده به صورت آبسه خواهد بود.

      پاسخ دادن

  12. حمید

    مرداد ۶, ۱۳۹۷ در ۶:۲۳ ب.ظ

    با سلام دندان ۶و۷ بالا رو با امالگام ترمیم کردم بعد از یکروز ناحیه تزریق ( قسمت داخلی لپ و لثه) حالت زخم و پوست پوست شدن است و سه روزه درد شدیدی دارد که نمیدونم حساسیت یا عفونته.
    البته بعد از پر کردن و عکس گرفتن دکتر متوجه پوسیدگی بیشتر دندان ۷ شد و قرار است هفته آینده برای عصب کشی بروم.
    ایا این حالت طبیعیه؟ قبلا هم دندان پر کردم ولی این عوارض برای اولین باره پیش میاد .

    پاسخ دادن

    • دکتر آذر اصلانی مقدم

      مرداد ۷, ۱۳۹۷ در ۸:۱۶ ب.ظ

      سلام به شما،
      اين مشكل ميتونه به دليل همون عمق پوسيدگى دندان ٧ باشه كه در اصل به عصب رسيده. در اصل اين شدت از درد بعد از ترميم پيش نمياد مگر اينكه پوسيدگى به عصب رسيده باشه.
      در صورت تمايل يك راديگرافى PA بعد از كار تهيه كنيد و به شماره ۰۹۳۵۰۷۲۳۱۹۳ تلگرام كنيد.

      پاسخ دادن

      • حمید

        مرداد ۸, ۱۳۹۷ در ۵:۳۱ ق.ظ

        باسلام
        در دنیایی که انسانیت کمرنگ شده ازاینگه وقت خود را اینطور در اختیار مردم قرار میدهید و بی منت و چشم داشت پیگیر مشکلات هستید نهایت تشکر و قدردانی را دارم .امید وارم همیشه در اوج باشید .

      • دکتر آذر اصلانی مقدم

        مرداد ۸, ۱۳۹۷ در ۸:۲۱ ق.ظ

        ممنون از لطف شما

  13. مینا

    مرداد ۱۹, ۱۳۹۷ در ۱۲:۴۴ ق.ظ

    باسلام وعرض خسته نباشید من حدودا ۵سال پیش دندون ۱ راست وچپ فک بالاروعصب کشی کردم الان دوروزه بعداز۵سال دردمیکنه ایااحتمال داره دوباره عصب کشی بخواد؟ خیلی نگرانم علتش چی میتونه باشه.ممنون ازپاسخ شما

    پاسخ دادن

    • دکتر آذر اصلانی مقدم

      مرداد ۲۳, ۱۳۹۷ در ۷:۵۴ ب.ظ

      سلام به شما،
      اگر درد به صورت خودبخودى، حساسيت در دق ميباشد به احتمال زياد روت كانال قبلى مشكل دارد. تهيه راديوگرافى تشخيص را قطعى تر ميكند.

      پاسخ دادن

  14. آرش

    مهر ۱۶, ۱۳۹۷ در ۱۲:۲۲ ق.ظ

    با سلام و عرض خسته نباشید
    من سه روز پیش دندون ۷ پایینم رو عصبکشی کردم دندانپزشکم عکسی که جلسه اول از من گرفتن رو دیدن و از درمان راضی بودن ولی جلسه دوم بعد از اینکه دندونم رو پر کردن مجدد عکس گرفتن و چهرشون ناراحت شد و گفتن یکی از ۳ تا کانال یک میلیمتر بلندتر عصب کشی شده و مواد مخصوص عصبکشی وارد استخونت شده اگه درد داشتی ایبوپروفن بخور و اگر درد شدید بود باید ۳ تا آمپول دگزا بزنی؛ تا الان فقط وقتی دندونامو میبندم یکم درد داره و ایبو پروفن میخورم میخواستم بدونم آیا دندونم خراب شده؟ و چقد ممکنه بعدا مجدد درد بگیره؟ و اینکه ۳ تا آمپول دگزا در ۳ روز پشت سر هم باعث پوکی استخوان نمیشه

    پاسخ دادن

    • دکتر آذر اصلانی مقدم

      مهر ۱۶, ۱۳۹۷ در ۹:۰۱ ق.ظ

      سلام به شما
      این که مواد روت کانال مقداری از انتهای ریشه خارج بشه، پیش میاد و به خودی خودی مشکلی ایجاد نمیکنه.البته همونطور که دندانپزشکتون گفتن شاید در روزهای اول کمی درد و ناراحتی داشته باشد.
      چیزی که موفقیت درمان رو در طولانی مدت تعیین میکنه، فاکتورهای دیگه ای هستن که در این بحث نمی گنجه.
      دگزامتازون مال زمانی هست که درد و ناراحتی غیرقابل کنترل با مسکن ها باشه. در غیر این صورت دلیلی نداره استفاده بشه.
      حالا که دندون شما تاجش پر شده هیچ کار دیگه ای نباید بکنید. این مقدار ناراحتی که می فرمایید هم تا چند روز طبیعی هست. نگران نباشید.

      پاسخ دادن

  15. علی

    مهر ۲۴, ۱۳۹۷ در ۸:۲۷ ق.ظ

    سلام
    دندانپزشک عمومی هستم به تازگی فارغالتحصیل شده ام
    مدتی پیش یک دندان ۶ بالا که روکش داشت رو اندو کردم
    به علت محدودیت شدید دید قسمت باکالی فرکا پرفوره شد
    اما به علت نبود امکاناتی چون ام تی ای نتوانستم به صورت علمی اقدامات لازم را انجام دهم
    و فقط با آمالگام قسمت پرو شده را پک کردم
    با توجه به وایتال بودن دندان قبل از اندو و نبود بیماری پریودنتال پیش آگهی درمان چگونه می باشد؟
    با تشکر از صرف وقت و محبتتان

    پاسخ دادن

    • دکتر آذر اصلانی مقدم

      مهر ۲۴, ۱۳۹۷ در ۹:۱۷ ب.ظ

      سلام خدمت شما،
      بايد بگم اصولا چون آمالگام ماده اى هست كه نياز به پك كردن داره،همين موضوع باعث ميشه به ناحيه فوركيشن پوش بشه و ناراحتى براى انساج پريو و استخوان ايجاد بكنه.در دارزمدت ايجاد آبسه پريودنتال ميكنه.
      در چنين مواقعى كه MTA و يا سم سمنت نداريد،بهترين انتخاب لايت و يا سلف گلس اينومر هست.چون sealing ability كافى به دليل باند با دنتين رو داره و نياز به پك كردن نداره و همچنين توان تقويت ناحيه ضعيف شده كف فوركيشن رو دارد.

      پاسخ دادن

  16. محمد شهیدی

    آذر ۲۰, ۱۳۹۷ در ۱۲:۱۱ ق.ظ

    سلام خانم دکتر مقدم. وقت شما بخیر.
    من ۳ تا از دندانهایم که تقریبا ۷ سال پیش عصب کشی و ترمیم شده بود، مجددا به علت شکستی دیوارها و افتادن روکش و پست میبایست ترمیم بر رویشون صورت بگیرید. به دندان پزشک مراجعه کردم و در عکس رادیوگرافی دندانها مقداری التهاب و عفونت توسط دکتر تشخیص داده شد که علت آن عصب کشی ناقص توسط دکترهای قبلی است. ولی با توجه به اینکه در طول این ۵ سال هیچ گونه درد ، ابسه و حساسیت به گرمی و سردی نداشتم ایشان نیاز به درمان مجدد ریشه را لازم ندانستن. حال سوال اصلی من این است که در صورتی که درمان مجدد ریشه را انجام ندهم ممکن است این عفونت صدمه به اعصاب سایر قسمتهای صورت و بدنم مثل گوش و چشمها و … بزند و موجب بروز اختلالات و حساسیتهایی در این قسمتها شود. لازم به ذکر است که چندین سال است که آلرژی در گوشها دارم و احساس خارش در قسمت داخلی گوش و حلق دارم. با تشکر

    پاسخ دادن

    • دکتر آذر اصلانی مقدم

      آذر ۲۰, ۱۳۹۷ در ۹:۱۰ ب.ظ

      سلام به شما،
      در صورت ناقص بودن درمان ريشه حتما قبل از روكش مجدد بايد درمان مجدد ريشه انجام شود. دليل اينكه دندان در اين مدت ابسه نكرده اين است كه روكش قبلى خوب روى دندان قرار نگرفته بوده. به همين دليل امكان خروج باكترى ها از زير روكش فراهم بوده.
      در صورتيكه روكش مناسب روى دندان قرار بگيره باكترى ها تازه در كانال ريشه محبوس ميشن و فعاليتشون رو آغاز ميكنن.
      ضمنا دندانى كه روت كانال شده حتى اگه ناقص باشه به سرما و گرما حساس نيست.
      ممنون ميشم اگه در صورت دريافت جواب من رو در جريان بذاريد.

      پاسخ دادن

ارسال پاسخ لغو پاسخ

دسته‌ها

  • آموزش بیماران
  • بهداشت دهان و دندان
  • تعاریف و اصطلاحات
  • درد دندان
  • سفید کردن دندان
  • مقالات
  • ملاحظات بعد از روت کانال تراپی
  • ویژه همکاران

نوشته‌های تازه

  • روكش دندان؛ بلى يا خير
  • كامپوزيت ونير چيست؟
  • هر روز بهتر از دیروز ،
  • درست مسواک زده ام؟ ویدئو یک دقیقه ای
  • بليچينگ داخلى دندان؛ ارايه نمونه
  • ارایه نمونه کار برای بیمار با شكستگى تاج دندان
  • دندانپزشکی چیست و دندانپزشک کیست؟
  • پوسیدگی دندان چیست؟
  • انتخاب خمیردندان
  • نکاتی برای انتخاب مسواک
  • دغدغه های بیماران برای مراجعه به دندانپزشکی
  • کاربرد لیزر در دندان پزشکی
  • نخ دندان چیست؟ چگونه نخ دندان بزنیم؟
  • کیست ریشه ی دندان چیست و درمان آن چگونه است؟
  • ویدئو: روش صحیح مسواک زدن و نخ دندان زدن برای کودکان
  • فیلم عصب کشی دندان با روش دکتر اصلانی مقدم
  • سوالات ریز و درشت شما در مورد عصب کشی
  • آشنایی با محصولات سفیدکننده دندان
  • لاکسیشن دندان: حوادثی که موجب لقی دندان می شود
  • ضربه ها و تروماهای دندانی: شکستگی تاج و ریشه
  • گیتس گلیدن: مزایا و ملاحظات
  • همه چیز در مورد دهان شویه ها
  • دستورالعمل دندان دائمی بیرون افتاده برای والدین
  • حفظ دندان بعد از ضربه
  • مراقبت از دندان کودک
  • دانستنی های ضربه های دندانی برای دندانپزشکان
  • دندانپزشکی در دوران بارداری
  • بهداشت دهان و دندان
  • شکستگی ریشه دندان
  • بعد از عصب کشی دندان
  • سفید کردن دندان
  • مراحل عصب کشی دندان
  • درد دندان
  • روش صحیح مسواک زدن
  • روش صحیح استفاده از دهان شویه ها
  • دلایل تغییر رنگ دندان
  • ضربه های وارد به دندان یا Traumatic Injuries
  • پلاک دندان چیست؟
  • متخصص روت کانال تراپی (اندودنتیست) چه کسی است؟
  • تعریف روت کانال تراپی یا درمان ریشه دندان
  • تعریف dental pulp یا پالپ دندانی
  • رژیم غذایی بعد از درمان روت کانال تراپی
  • مصرف آنتی بیوتیک بعد از عصب کشی دندان
  • آیا دندان فقط در صورت درد به درمان ریشه احتیاج دارد؟
  • روت کانال ثانویه یا درمان مجدد ریشه
  • شایعات در مورد عصب کشی
  • سوالات رایج درمان ریشه دندان
  • آرشیو سوالات

برچسب‌ها

آنتی بیوتیک ارتودنسی افتادن دندان انتخاب خمیردندان انتخاب مسواک اندودنتیست ایمپلنت دندان بارداری بریج دندان بعد از درمان بلیچینگ دندان بهداشت دهان و دندان بیرون افتادن دندان تغییر رنگ دندان حاملگی درد دندان دندان شیری دندانپزشک دندان پزشکی دندانپزشکی دندان کودک دهان شویه روت کانال تراپی رژیم غذایی ریشه دندان سفید کردن دندان شکستگی دندان ضربه به دندان ضربه های دندانی عصب کشی فلوراید لاکسیشن لق شدن دندان لقی دندان لمینیت دندان مسواک مسواک زدن مشاوره نخ دندان نخ دندان کشیدن نخ کشیدن دندان پالپ دندان پلاک دندان پوسیدگی دندان کامپوزیت ونیر

پیوندها

پیج اینستاگرام من: drazar_aslani
دکتر مسعود یاغچی تبریزی متخصص ارتودنسی
انجمن اندودنتیست های آمریکا aae.org
انجمن اندودنتيست هاى ايران irae.org انجمن بین المللی تراموتولوژی دندان iadt-dentaltrauma.org

جستجو در سایت

تماس با ما

شماره همراه مطب: +989350723193

دکتر آذر اصلانی مقدم

۸۸۲۰۶۷۵۱

drazaraslani@gmail.com

drazaraslani.com

تهران – خیابان ولیعصر – بالاتر از پارک ساعی – روبروی خیابان ۳۲ – کوچه چمن – پلاک ۲ – طبقه ۴

درباره ما

دکتر آذر اصلانی مقدم، دوران تخصصی خود را در رشته روت کانال تراپی در سال 79 در دانشگاه اصفهان شروع نموده و در سال 82 فارغ التحصیل شدند.
dr azar aslani

• عضو انجمن دندانپزشکان آمریکا
• دارای بورد تخصصی
اطلاعات بیشتر

نقشه مطب

کلیه حقوق این وبسایت برای دکتر آذر اصلانی محفوظ است. کپی برداری بدون کسب اجازه کتبی مجاز نمی باشد.
طراحی و بهینه سازی وب سایت